Evimi kanalizasyon basıyor, ne yapmalıyım?
Çekvalf kanalizasyon sistemine montaj edilen tek yönlü çalışan önleyici bir mekanizmadır. Yönü genelde binalardan belediyenin ana hattına doğrudur. Tuvalet ve banyoların suları kanalizasyon hattına girmeden önce bu bahsetmiş olduğumuz çekvalfin içinden geçerek gider. Bu şekilde çalışması normaldir. Ancak su baskınları ve ya taşkınları esnasında Ana kanalizasyon yönünden gelen atık suyun binanın içine girmesi durumunda basınçlı su ile otomatik olarak kapağının kendiliğinden kapanması ile atık suyun binanın içine girmesine engel olmaktadır. Su baskınları dışında normal şartlarda da Kanalizasyon kotunun yüksek olarak döşendiği ve kanalizasyon ile bina kanalizasyonu akış seviyesinin eşit olduğu hatlarda önlem için logarlarda kullanılır.
Çekvalf kullanmanın diğer bir amacı da kanalizasyondan gelen kötü kokuyu binanın içine girmesini önlemektir. Yani kanalizasyondan gelen pis kokuları önlemek için de çekvalf kullanılır. Çekvalfin bir kullanılma sebeplerinden bir diğeri de kanalizasyon ve logarda yaşayan fare hamamböceği gibi haşere türü hayvanlardan evinizi ve işyerinizi korumaktır. fare ile böcek gibi hayvanlar ana kanalizasyon hatlarından gelerek çekvalf ‘ten geçemedikleri için binaların içine giremezler. Bu hayvanların geçmeye çalışması durumunda da çekvaf’in kapağı otomatik olarak kendiliğinden kapanır. Yani çekvalf sigorta hatta muhafız vazifesi görerek binamızı yerin altından gelebilecek tehlikelere karşı korur.
Günümüzde Hızlı nüfus artışının doğal bir sonucu olarak Yerleşim yerlerinin büyümesi Bu yerleşim yerlerinin beton asfalt ve parke taşları ile kaplanması Yağmur Suların yeryüzüne düştüğü zaman toprak tarafından emilmemesine aksine toplanarak Sel felaketine dönüşmesine neden olmaktadır. İlgili kurumlarca Sel felaketinden sonra onarım çalışmaları yapılmaktadır. Hatta Belediyeler bununla ilgili Tedbir olarak Kanalizasyon hatlarında iyileştirme çalışması da yapmaktadır. Her ne kadar bu konu ile ilgili çalışma yapılsa da yerleşim yerlerinin büyük olması ve yağmurun şiddetli ve aniden yağması durumunda, yağmur sularını Belediye kanalları almamakta taşkınlara neden olmaktadır Bu taşkınlar genelde Bizim gördüğümüz gibi yeryüzünde olan taşkınlar değildir. Yerin altında kanalizasyon hatlarında da taşkınlar olmaktadır. Bu taşkınlarda evlerimizde ve işyerlerimizde bulunan tuvalet ve banyoların giderlerin bağlandığı belediye ana hattından ters istikamette yüksek basınçla evimizin ve işyerimizin içine atık sular girmektedir. Bodrum ve zemin katların pis sular ile dolmasına neden olmaktadır. Sular lağım suyu olduğu için eşyalar kullanılamaz hale gelmektedir. Bu kadar büyük bir tehlike de küçük bir çekvalf ile önlenebilmektedir.
Çekvalf malzemesinin temini, kullanımı, kurulması gibi konularda 0 537 940 27 49 numaralı telefon ile irtibata geçebilirsiniz. çekvalf kanalizasyon hattına ancak ustalar tarafından monte edilir aksi durumda daha büyük zararlara neden olur. Saygılarımla
Ayıca Uzmantv'nin Evimi kanalizasyon basıyor, ne yapmalıyım konulu videosunu izleyeyerek hukuki yönden bilgi sahibi olabilirsiniz.